'Vitesse komt los op de transfermarkt en haalt scorend vermogen in huis'

'Vitesse komt los op de transfermarkt en haalt scorend vermogen in huis'

29-08-2022 14:09
45

In de zoektocht naar scorend vermogen is Vitesse uitgekomen bij de Pool Bartosz Bialek. De twintigjarige aanvaller komt op huurbasis over van VfL Wolfsburg, meldt De Telegraaf.

De deal bevindt zich in de afrondende fase, klinkt het. Dinsdag meldt Bialek zich in Arnhem voor de medische keuring. De jeugdinternational van Polen is twee seizoenen actief bij Wolfsburg. Die club nam hem voor vijf miljoen euro over van Zaglebie Lubin. Bialek, die 1.91 meter lang is, scoorde in tien interlands voor Jong Polen viermaal.

Wolfsburg is bereid mee te denken aan een verhuur. Bialek kwam tot dusver tot 36 wedstrijden in de hoofdmacht van Die Wölfen, waarin hij twee keer trefzeker was. Bij Vitesse moet Bialek voor de doelpunten zorgen. Nikolai Baden Frederiksen, Thomas Buitink en Mohamed Sankoh moesten Loïs Openda doen vergeten, maar slaagden daar met gezamenlijk twee goals in vier wedstrijden niet in. Na Gabriel Vidovic, die gehuurd wordt van Bayern München, is Bialek de tweede aanwinst voor Vitesse in korte tijd.