'Paredes vertrekt bij PSG: Argentijn bereikt persoonlijk akkoord met Juventus'

'Paredes vertrekt bij PSG: Argentijn bereikt persoonlijk akkoord met Juventus'

30-08-2022 14:29 Laatste update: 23:12
13

Leandro Paredes staat voor een transfer naar Juventus. De middenvelder van Paris Saint-Germain heeft volgens trainer Christophe Galtier een persoonlijk akkoord bereikt met de Italiaanse grootmacht.

Dat bevestigde de Franse oefenmeester dinsdag tijdens de persconferentie. Galtier liet weten dat Paredes hierdoor niet met zijn hoofd bij PSG zat. Hij rekent niet meer op de 28-jarige Argentijn, al moeten de clubs nog wel een akkoord zien te bereiken. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de laatste plooien zijn gladgestreken en Paredes zich officieel speler van Juventus mag noemen.

De Argentijnse middenvelder kwam in 2019 voor veertig miljoen euro over van Zenit Sint-Petersburg. De laatste weken doet Galtier geen beroep meer op hem, waardoor Paredes graag wil vertrekken uit Parijs. Eerder nam de grootmacht uit Parijs al afscheid van Ángel Di María (Juventus), Georginio Wijnaldum (AS Roma), Thilo Kherer en Alphonse Aréola (allebei West Ham United).

Fabián Ruiz moet Paredes gaan vervangen in Parijs. De Spaanse middenvelder bereikte zelf enkele weken geleden al een persoonlijk akkoord met de Franse kampioen over een contract voor vijf seizoenen. Ook de clubs zijn er nu bijna uit. Volgens Italiaanse en Franse media betaalt PSG 22 miljoen euro. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot 25 miljoen.