Einde zoektocht voor Cambuur: club heeft eindelijk een nieuwe vleugelaanvaller

Einde zoektocht voor Cambuur: club heeft eindelijk een nieuwe vleugelaanvaller

31-08-2022 19:25
33

Tim van Duijn

Het werd geen Osame Sahroui, ook geen Willem Geubbels, maar wel Felix Mambimbi: SC Cambuur heeft een nieuwe vleugelaanvaller weten te strikken. Mambimbi komt op huurbasis over van Young Boys uit Zwitserland.

Technisch manager Foeke Booy wond er tegen het einde van de middag op Deadline Day geen doekjes om: hij had een nieuwe vleugelaanvaller zo goed als binnen, maar de naam wilde hij nog niet prijsgeven.

Het blijkt te gaan om Mambimbi, een 21-jarige aanvaller van Young Boys. Hij moet Cambuur voorin van extra impulsen voorzien. Mambimbi was het afgelopen seizoen verantwoordelijk voor drie goals en zes assists in 25 wedstrijden, het jaar daarvoor andersom.

De zoektocht naar een nieuwe aanvaller was een hoofdpijndossier voor Cambuur. De club deed meerdere biedingen op Sahraoui, maar zelfs anderhalf miljoen euro exclusief bonussen (waardoor het bedrag kon oplopen tot 1,9 miljoen) was voor Valerenga IF niet genoeg om overstag te gaan. Een akkoord met AS Monaco over Geubbels was geen probleem, maar de speler zag het minder zitten en hoopte op iets anders. Mambimbi wilde wél graag komen.