Gakpo benadrukt: 'Iedereen die mij kent weet dat ik niet voor Ajax zal spelen'

Gakpo benadrukt: 'Iedereen die mij kent weet dat ik niet voor Ajax zal spelen'

03-09-2022 21:04
195

Cody Gakpo ontkent dat zijn zaakwaarnemer contact heeft opgenomen met Ajax over een transfer. De aanvaller van PSV benadrukt dat hij nooit de overstap zal maken naar de rivaal uit Amsterdam.

"Dat is natuurlijk niet waar", zegt Gakpo voor de camera van ESPN over de geruchten. "Ik denk dat iedereen die mij kent weet dat ik niet voor Ajax zal spelen en dat ik uit Eindhoven kom. Dat weet mijn zaakwaarnemer ook, dus ik weet niet waar het vandaan komt." Heeft zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior gezegd dat het niet klopt? "Ja, dat heeft hij gezegd." Voetbal International meldde al dat een andere medewerker van managementbureau SEG contact opnam met Ajax.

Gakpo werd deze zomer lange tijd in verband gebracht met Manchester United, dat uitendelijk niet concreet werd. Zelf zag de Oranje-international een overstap naar Southampton of Leeds United niet zitten. "Het was een hectische periode en ik ben blij dat het voorbij is."

Nederlaag PSV
Met PSV leed Gakpo zaterdag de eerste nederlaag in de Eredivisie. FC Twente was thuis met 2-1 te sterk. "Ik denk dat we echt dramatisch beginnen. De linies stonden te ver uit elkaar, we waren niet scherp in de duels en slordig aan de bal. Dan kom je 2-0 achter en loop je achter de feiten aan. De tweede helft was iets beter, maar het was niet genoeg vandaag", analyseerde Gakpo het duel met de Tukkers.

"Het is heel moeilijk om daar echt de vinger op te leggen. In het algemeen was het gewoon niet scherp genoeg", vervolgt Gakpo, die zag dat PSV niet bij machte was om nog tijdens de eerste helft orde op zaken te stellen. "De communicatie verliep stroef. Dat moeten we echt verbeteren, want dit kan niet. In de tweede helft was het beter. Als je zo begint, wordt het een heel andere wedstrijd. Wij moeten echt naar onszelf kijken."