Schreuder prijst Álvarez en Kudus: 'Hij is een basisspeler van Ajax'

Schreuder prijst Álvarez en Kudus: 'Hij is een basisspeler van Ajax'

04-09-2022 10:11
55

Alfred Schreuder is lovend over Edson Álvarez en Mohammed Kudus. De Mexicaan en de Ghanees sloegen deze week de training over omdat ze hun zinnen hadden gezet op een transfer, maar tegen SC Cambuur (4-0) kwamen ze allebei weer in actie. 

Waar Kudus halverwege in het veld kwam, bleef Álvarez achter in de kleedkamer. "Ik wilde geen risico met hem nemen, ook met hetgeen wat er deze week is gebeurd", doelt Schreuder, in gesprek met Ajax Life, op het late bod van Chelsea op de balafpakker. "Edson heeft het fantastisch opgepakt. Hoe hij de dag na de transferwindow praatte… Hij is een hele verstandige jongen, weet precies waar hij mee bezig is en kan goed schakelen. Dat heeft indruk op mij gemaakt. Álvarez heeft aangegeven dat hij er volledig voor Ajax zal zijn. Dat zie je tegen Cambuur ook. Hij beleeft iedere wedstrijd als een finale."

Schreuder is ook over Kudus te spreken. De Ghanees verving Brian Brobbey, die rust kreeg, en was trefzeker. "Hij bracht veel dreiging, jaagde goed door en was balvast. Ik heb al vaker gezegd hoe goed ik hem vind, maar ik heb ook andere spelers", stelt de trainer. Wat moet Kudus doen om een basisplaats te veroveren?  "Gewoon zo doorgaan. Maar wat is een basisspeler? Zo beredeneer ik niet. Ik begrijp van iedere speler met die kwaliteiten dat ze teleurgesteld zijn als ze niet spelen. Daar praten we ook over. Natuurlijk is Kudus het niet met mij eens. Het zou gek zijn als hij dat wel is."

Voor de camera van ESPN sprak Schreuder soortgelijke woorden over Kudus. "Hij is een basisspeler van Ajax, alleen speelt hij niet altijd. Als je naar selectie kijkt is het een geweldige speler. Helaas, maar een groot voordeel voor de trainer, heeft Ajax heel veel goede spelers."