Ajax-afscheid valt Antony zwaar: 'Hier is het begonnen, het is emotioneel'

Ajax-afscheid valt Antony zwaar: 'Hier is het begonnen, het is emotioneel'

04-09-2022 10:25
172

Antony heeft deze week afscheid genomen van de spelers en staf van Ajax. De Braziliaanse international, die de overstap maakte naar Manchester United, trekt de deur met gemengde gevoelens achter zich dicht in Amsterdam.

"Alles is hier begonnen. Hier heb ik mijn debuut in de Champions League gemaakt. Ik mocht in het Braziliaans elftal spelen, dankzij mijn prestaties hier. Daarom is het moeilijk en emotioneel voor me. Door alles wat ik hier mee heb gemaakt. En niet alleen door de club, ook het land. Ik hou van het land en de stad. Ik hoop op een dag terug te komen om mijn collega's te zien en omhelzen, en Ajax te volgen", zegt Antony tegen Ajax TV.

Wedden

Meer odds

Het valt de 22-jarige rechtsbuiten zwaar om afscheid te nemen. "Als ik denk aan het afscheid, heb ik het er moeilijk mee. Ik ben heel dankbaar. Ik bedank iedereen. Het is moeilijk, maar het leven bestaat uit uitdagingen. Ik ga er nu weer eentje aan, net als toen ik hier aankwam."

Antony richt zich ook tot de fans van Ajax. "Ik voelde me thuis bij deze club. Ik zal de club altijd in mijn hart dragen. De fans en het publiek ook. Ze hebben me altijd gesteund en op mijn gemak gesteld. Ik zal alles blijven volgen. Ik ben van de club gaan houden en ben dankbaar voor alles. Zo gaat het nou eenmaal, maar Ajax zal altijd in mijn hart blijven."

Antony kan zondag debuteren voor Manchester United in de Premier League-kraker tegen Arsenal. Manager Erik ten Hag gaf al aan dat de aanvaller vermoedelijk nog wel op de bank begint.