Ten Hag overweegt basisplaats voor Ronaldo in Europa: 'Hij is klaar om te spelen'

Ten Hag overweegt basisplaats voor Ronaldo in Europa: 'Hij is klaar om te spelen'

07-09-2022 14:36 Laatste update: 08-09-2022 07:33
32

Erik ten Hag overweegt Cristiano Ronaldo donderdag te laten starten bij Manchester UnitedThe Red Devils staan tegenover Real Sociedad in de Europa League en de manager stelt dat de Portugese vedette klaar is om deel te nemen aan de basiself. 

Dat laat Ten Hag daags voor het duel weten tijdens een persconferentie. "We willen elke wedstrijd en elk toernooi winnen, dus nemen we alles zeer serieus. Dat is ook de mentaliteit die Manchester United nodig heeft", stelt Ten Hag, die de afgelopen vier duels in de Premier League wist te winnen. "Misschien kan ik niet elke speler iedere wedstrijd tevreden houden, maar iedereen komt aan spelen toe, mits er goed wordt gepresteerd. Zoveel is duidelijk."

Eén van de ontevreden spelers zal ongetwijfeld Ronaldo zijn. De Portugees stond voor het laatst op 13 augustus in de basis, toen United tegenover Brentford stond. "Hij is klaar om te starten", verzekert Ten Hag. "En natuurlijk kan hij in het overgrote deel van de wedstrijden gewoon meedoen."

De Nederlander werd ook gevraagd naar het ontslag van Thomas Tuchel bij Chelsea, maar daar wilde de manager weinig over kwijt. "Ik vind het jammer, maar verder kan ik er weinig over zeggen. Dat is een zaak van Chelsea, niet van Manchester United. Maar het klopt wel dat het behoorlijk vroeg in het seizoen is", besluit Ten Hag.