NEC toont veerkracht en bezorgt Fortuna diep in blessuretijd de zoveelste domper

10-09-2022 18:26
132

Lang was Fortuna Sittard op weg naar de eerste overwinning van het seizoen, maar diep in blessuretijd ging het alsnog mis. Het duel met NEC eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Dat NEC de wedstrijd niet heeft weten te winnen, heeft het volledig aan zichzelf te danken. Het kreeg in de eerste helft kans na kans, maar bleef maar missen. Mikkel Duelund had het doel al na één minuut moeten vinden en ook Oussama Tannane had wellicht wat meer geluk verdiend, net als Iván Márquez. Aan de andere kant voorkwam Jasper Cillessen een achterstand. Onder meer door een vrije trap van Burak Yilmaz uit de kruising te halen.

Het ontbrak NEC ook in de tweede helft aan scherpte. Ibrahim Cissoko kreeg een goede kopkans, waarna debutant en invaller Özyakup De Goffert stil wist te krijgen met een afstandsschot vanaf een meter of 25. Cillessen kon zijn doel zeventig minuten schoon houden, maar had op de knal van de Turkse middenvelder geen antwoord: 0-1.

In de slotfase was het een kwestie van overleven voor Fortuna, dat invaller Dogan Erdogan in negen minuten tijd kwijtraakte. De middenvelder viel in de tachtigste minuut in, maar kreeg al snel twee gele kaarten, waarvan de laatste discutabel was. Pandur wist een vrije trap van Lasse Schöne nog uit het doel te halen.

In de zes minuten blessuretijd, waar Fortuna met het nodige theater en tijdrekken flink wat vanaf probeerde te snoepen, ging het alsnog mis voor Fortuna. Met nog twee minuten op de klok kopte invaller Pedro Marques de bal alsnog achter Pandur: 1-1.