Dost matchwinner tegen Vitesse: spits houdt de drie punten na saai duel in Utrecht

Dost matchwinner tegen Vitesse: spits houdt de drie punten na saai duel in Utrecht

11-09-2022 14:07
81

FC Utrecht en Vitesse hebben zondagmiddag voor weinig vermaak gezorgd. In een wedstrijd die leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, trok de thuisploeg in de slotfase de winst over de streep: 1-0.

Bij Vitesse stond Kjell Scherpen weer tussen de palen na een korte afwezigheid. De sluitpost kreeg in negentig minuten tijd weinig te doen, maar moest kort voor tijd toch buigen. Na een kwartier spelen zorgden de Arnhemmers voor het eerste gevaar van de middag. Spits Bartosz Bialek had de bal voor het intikken, maar door een uitstekende ingreep van Mark van de Maarel kon een doelpunt voorkomen worden.

Wedden

Meer odds

Op speldenprikjes en afstandsschoten na kon Utrecht daar voor rust weinig tegenover zetten. Henk Fraser greep na een helft spelen in en voerde een dubbele wissel door. Luuk Brouwers en Hidde ter Avest keerden niet meer terug binnen de lijnen en werden vervangen door Sean Klaiber en Can Bozdogan. Het tweetal kon in eerste instantie niet voor nieuw elan zorgen bij Utrecht. Othman Boussaid was halverwege de tweede helft dicht bij de openingstreffer, maar Scherpen redde adequaat op het venijnige schot. 

Een winnaar kwam er nog wel in de Domstad. Een voorzet van Klaiber werd niet goed verwerkt door de Vitesse-defensie, waarna Bas Dost de bal met ietwat geluk voor de voeten kreeg. De spits bedacht zich niet en schoot met links raak. De ploeg van Fraser hield het doel in het restant van het duel schoon, waardoor de punten in Utrecht blijven.