Schreuder wil plezier zien bij elftal: 'Iedereen moet genieten van zo'n wedstrijd'

Schreuder wil plezier zien bij elftal: 'Iedereen moet genieten van zo'n wedstrijd'

12-09-2022 19:21 Laatste update: 19:58
55

Alfred Schreuder had lovende woorden over voor zijn collega Jürgen Klopp. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd van dinsdag uit tegen Liverpool, liet de Nederlander weten respect te hebben voor zijn Duitse collega.

"Klopp dwingt zo veel respect af bij de spelers door de manier waarop hij met mensen binnen de club omgaat", vertelt Schreuder tegenover de aanwezige pers in Liverpool. "De filosofie en het tempo waarmee hij wedstrijden wil winnen is ook echt prachtig. Hij is een voorbeeld voor alle managers vind ik." Schreuder speelt dinsdagavond met Ajax hun tweede duel in de groepsfase van de Champions League. De eerste wonnen de Amsterdammers met 4-0 van Rangers FC.

Wedden

Meer odds

Niet alleen het spel dat Klopp wil spelen spreekt Schreuder erg aan, ook de prestaties van de Duitser kunnen op lof rekenen van zijn Nederlandse collega. "Het spreekt echt voor zich wat hij de laatste zeven jaar gepresteerd heeft. Hij heeft die club gebracht naar waar ze nu zijn. Met hem hebben ze de Champions League gewonnen en hebben ze nog twee finales gespeeld."

Het is voor Schreuder ook belangrijk dat zijn spelers plezier hebben tijdens een wedstrijd tegen een topploeg als Liverpool. "Je wilt natuurlijk dat alle spelers genieten van zo'n wedstrijd. Het is natuurlijk ongelofelijk om in zo’n mooi stadion te mogen spelen. Je wilt daar gewoon plezier hebben, maar morgen moeten we gewoon blijven doen wat we altijd doen."