Yilmaz halt toegeroepen door nieuwe trainer: 'Niemand staat boven iemand'

Yilmaz halt toegeroepen door nieuwe trainer: 'Niemand staat boven iemand'

13-09-2022 07:45
62

Julio Velázquez is blij om bij Fortuna Sittard aan de slag te gaan. Een eenheid creëren is op korte termijn een van de belangrijkste taken voor de Spaanse trainer, die vedette Burak Yilmaz vergelijkt met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo.

Velázquez volgt de ontslagen Sjors Ultee op in Sittard. "Het eerste gevoel is heel goed", zegt hij in gesprek met ESPN. Interim-trainer Dominik Vergoossen noemde Yilmaz een 'invloedrijke assistent'. De Turkse spits kreeg afgelopen weekend tegen NEC de aanvoerdersband. Velázquez erkent nog niet te weten of Yilmaz die mag houden. "Er zijn meerdere captains op dit moment. Ik heb respect voor de situatie. Ik moet het bestuderen en analyseren en daarna beslissen. Dat is mijn verantwoordelijkheid. Er zijn verschillende spelers heel belangrijk."

De verhalen gaan rond dat Yilmaz een behoorlijke vinger in de pap heeft bij Fortuna. Velázquez trapt op de rem en maakt een opmerkelijke vergelijking. "Als je Manchester United traint, heb je Cristiano Ronaldo. Als je FC Barcelona traint, had je jaren geleden Lionel Messi. Voor mij is de situatie hetzelfde", zegt hij. "Het is belangrijk om te onthouden dat het elf tegen elf is in deze sport, om de huidige stemming en de dynamiek te verbeteren. Niemand staat boven iemand. We moeten niet vergeten dat we nu laatste staan."