Oranje-shirts lekken uit: gebaseerd op leeuwenvacht en terugdenken aan 2014

Oranje-shirts lekken uit: gebaseerd op leeuwenvacht en terugdenken aan 2014

13-09-2022 16:50 Laatste update: 16:59
56

De WK-shirts van het Nederlands elftal zijn uitgelekt. Het thuistenue is zoals altijd Oranje, maar beschikt over opmerkelijke accenten. Het tweede shirt doet denken aan het uittenue van het succesvolle WK in 2014.

Over twee maanden begint het WK al en dus is het niet gek dat de shirts van Oranje via Footy Headlines uitlekken. In het huidige eerste shirt is het patroon van een leeuw verwerkt. Dat zien we niet terug bij het nieuwe tricot: het shirt is iets minder fel gekleurd en er lopen lichtere strepen door het tenue heen. Dat komt doordat hij gebaseerd is op de vacht van een leeuw.

Het uitshirt van Oranje is niet heel spectaculair. Het tenue is blauw, heeft zwarte accenten en is gebaseerd op de template die Nike dit seizoen bij veel clubs gebruikt. Het tweede tricot lijkt erg op die van 2000, toen Nederland het EK in eigen land speelde. Toch zullen de meeste voetbalfans waarschijnlijk aan het uittenue van 2014 denken bij het zien van de uitgelekte plaatjes.

De nieuwe shirts van Oranje zullen binnen een week tijd ook officieel gelanceerd worden. Daardoor kan de selectie tijdens de volgende interlandperiode al gebruik maken van de nieuwe kleding.

Bekijk hier de nieuwe shirts van Oranje