Jones hoeft in alle competities niet meer op speeltijd te rekenen van Ten Hag

Jones hoeft in alle competities niet meer op speeltijd te rekenen van Ten Hag

14-09-2022 22:13
32

Phil Jones is bij Manchester United voor geen enkele competitie ingeschreven dit seizoen. Zowel voor de Europa League als voor de Premier League, liet Erik ten Hag de verdediger buiten zijn selecties. Hierdoor kan Jones in weinig wedstrijden überhaupt nog in actie komen.

Ook tijdens de voorbereiding van Manchester United op het nieuwe seizoen, mocht Jones niet mee en moest hij een persoonlijk trainingsprogramma afwerken. De laatste wedstrijd die de dertigjarige Engelsman voor United speelde, was voor de FA Cup in januari 2020 tegen Tranmere Rovers. Ook groepstrainingen heeft Jones nog een enkele keer meegedaan onder leiding van Ten Hag. In totaal speelde de mandekker sinds 2011, 229 wedstrijden voor de club.

Het contract van Jones loopt nog tot eind dit seizoen en de optie voor nog één jaar zal naar alle waarschijnlijkheid niet worden gelicht. Een andere opvallende naam die wel op de lijst staat bij Manchester United, is die van Mason Greenwood. De twintigjarige aanvaller kwam niet meer in actie voor de club, sinds hij wordt verdacht van huiselijk geweld en verkrachting van zijn vriendin. Het is echter geen risico om Greenwood wel op de lijst te laten staan, aangezien spelers onder de 21 jaar niet geregistreerd hoeven te worden. Zij mogen altijd in actie komen tijdens welke competitie dan ook.