'Topspits' Yilmaz krijgt bijval: 'De media zijn uit op sappige verhalen'

'Topspits' Yilmaz krijgt bijval: 'De media zijn uit op sappige verhalen'

15-09-2022 15:33
134

Isitan Gün, de eigenaar van Fortuna Sittard, wordt verdedigd door de Limburgse aanhang. Volgens Martijn Weijman, voorzitter van de supportersvereniging, is het nergens voor nodig om de Turkse eigenaren af te rekenen op de prestaties binnen de lijnen.

Onder leiding van de nieuwe Spaanse trainer Julio Velásquez bereidt Fortuna zich voor op het duel met Excelsior, aanstaande zaterdag. Volgens Weijman is het helemaal niet zo hectisch in Sittard, als gedacht wordt. "Jullie maken je veel drukker om onze club, dan wij zelf", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Zonder Isitan was onze club er niet meer geweest. Zonder hem hadden we nu niet met duizenden op de tribune gestaan. Vanaf het moment dat hij het in 2016 voor het zeggen kreeg, is het elk jaar een beetje beter gegaan. We geloven dat we onder hem ook de volgende stappen gaan zetten."

Weijman begrijpt niet dat Fortuna het imago van 'Förtunaspor' met zich meedraagt. "In de zes jaar dat Isitan hier is, las of hoorde je zelden negatieve verhalen. En nu het voor het eerst sportief wat minder gaat, deugt het volgens sommigen allemaal niet wat er gebeurt." Aanvaller Paul Gladon beschrijft de sfeer bij Fortuna als 'heel positief'. "We hebben een goede selectie. Met Burak loopt er een topspits rond", zegt hij. "Ik snap dat de media uit zijn op sappige verhalen, maar bij ons is alles rustig."