'Ten Hag zei: dertig mijl verderop zit een Ajacied voor de tv. Hup Ajax!'

'Ten Hag zei: dertig mijl verderop zit een Ajacied voor de tv. Hup Ajax!'

15-09-2022 15:53 Laatste update: 22:08
46

Erik ten Hag was dinsdagavond aandachtig toeschouwer tijdens Liverpool-Ajax. Freek Jansen, hoofdredacteur van Voetbal International en Ajax-watcher, vertelt dat hij contact had met de Manchester United-manager.

"Vlak voor de aftrap kreeg ik een appje van Ten Hag", zegt Jansen bij de Pak Schaal Podcast van VI. "Hij zat klaar en stuurde iets van: veel plezier daar, dertig mijl verderop zit een Ajacied voor de tv. Hup, Ajax!", gaat de clubwatcher verder. Het resultaat is bekend: Liverpool was te sterk voor de Amsterdammers en zegevierde in de slotfase door een doelpunt van Joël Matip.

"Na de wedstrijd hadden we weer contact. Hij zei: Dit is de intensiteit die je hier kunt tegenkomen. Bij heel veel spelers van Ajax merkte je dat dit nieuw is.", vervolgt Jansen, die benadrukt dat het geen schande is dat Ajax tegen een nederlaag aanliep. "Het loopt voortvarend, maar het zou heel gek zijn als je op Anfield, een van de moeilijkste uitwedstrijden wereldwijd, ook al had kunnen domineren. Dan had er een toverstokje bij Schreuder in zijn trainerstas moeten zitten. Dit was voor dit Ajax op dit moment het maximale. En dan nog pak je bijna een punt."