'John de Jong gaat het slachtoffer worden van interne tweestrijd bij bestuur PSV'

'John de Jong gaat het slachtoffer worden van interne tweestrijd bij bestuur PSV'

16-09-2022 18:15
172

John de Jong gaat naar verluidt het slachtoffer worden van een interne tweestrijd tussen de raad van commissarissen enerzijds en het operationele bestuur anderzijds. Dat meldt De Telegraaf na de berichtgeving over het aanstaande vertrek van de technisch directeur bij PSV.

Naar verluidt zou er binnen het operationele bestuur steeds meer weerstand zijn ontstaan tegen de lijn die wordt gevolgd door de raad van commissarissen. Robert van der Wallen is president-commissaris van die raad en hij zou de club steeds verder en verder in handen willen krijgen. De eerste stap die hij hiervoor ondernam was het vervangen van algemeen directeur Toon Gerbrands voor Marcel Brands en De Jong zou nu de volgende zijn die het veld moet ruimen.

Eerder vandaag kwam naar buiten dat de raad van commissarissen voornemens is om De Jong te ontslaan, na zijn manier van handelen op de laatste dag van de transferwindow. Daar kreeg hij het zeer dringende verzoek om Ibrahim Sangaré of Cody Gakpo te verkopen, zodat de club het begrotingstekort kon oplossen. De directie heeft uiteindelijk gezamenlijk besloten om dit verzoek niet in te willigen en uiteindelijk bleven beide spelers in Eindhoven. Ondanks de gezamenlijke beslissing van de directie, zou De Jong degene zijn die hiervoor moet boeten.

Van der Wallen is sinds 2016 lid van de raad van commissarissen bij PSV. De miljardair verdiende zijn vermogen met spaaracties bij supermarkten.