Update: 'John de Jong per direct weg bij PSV na vertrouwenscrisis'

Update: 'John de Jong per direct weg bij PSV na vertrouwenscrisis'

16-09-2022 20:29 Laatste update: 21:10
278

John de Jong vertrekt vrijdag nog als Directeur Voetbalzaken bij PSV. Vanwege de publicaties in de media over het aanstaande vertrek van De Jong is de zaak bij PSV in een stroomversnelling geraakt. 

Dat melden De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad. De Raad van Commissarissen grijpt de macht en ziet De Jong als de hoofdverantwoordelijke voor de sportieve gang van zaken en het feit dat PSV zowel Cody Gakpo als Ibrahim Sangaré niet verkocht. 'Deze week heeft technisch directeur John de Jong op instigatie van deze hoek te horen gekregen dat hij er niet op hoeft te rekenen nog lang in functie van PSV te zijn. Daarop is een vertrouwenscrisis ontstaan: De Jong gaat snel weg bij de club en ruimt de komende dagen zijn bureaula al op', schrijft het Eindhovens Dagblad

De Jong wordt verweten dat de afgelopen vier jaar te weinig progressie is geboekt bij de Eindhovense club: PSV wist eveneens de groepsfase van de Champions League niet te bereiken. Algemeen directeur Marcel Brands is als statutair eindverantwoordelijke voor het ontslag van De Jong, maar volgens de krant lijkt het erop dat de technisch directeur zelf opstapt. De Jong bekleedde de positie van technisch directeur sinds 2018 bij PSV. 

Intern zijn er bij PSV al langer problemen. Dat leidde aanvankelijk nog tot het vertrek van Toon Gerbrands. 'Twee vooraanstaande commissarissen (Robert van der Wallen en Ton van Veen) willen al langer dat de club op allerlei fronten stappen vooruit zet, maar de directie kon dat onder leiding van Toon Gerbrands niet waarmaken. Mede daarom werd Marcel Brands eerder dit jaar ingeschoven als algemeen directeur en Gerbrands vertrok', stelt het ED. 

Update: John de Jong is per direct vertrokken als technisch directeur van PSV, weet De Telegraaf te melden. Eerder op de avond werd al bekend dat De Jong vrijdag nog zijn spullen zou pakken. Het besluit om zowel Cody Gakpo als Ibrahim Sangaré niet te verkopen, zou fataal zijn geweest. Het betreft een gezamenlijk directiebesluit. De breuk komt op een beroerd moment: zondag staat PSV in eigen huis tegenover Feyenoord.