'Crisis bij Juventus: ontslag Allegri kan maar liefst 80 miljoen euro kosten'

'Crisis bij Juventus: ontslag Allegri kan maar liefst 80 miljoen euro kosten'

20-09-2022 10:28
39

Juventus heeft een groot probleem. De Italiaanse grootmacht is dramatisch aan het seizoen begonnen, staat op de achtste plek in de Serie A en de achterban is klaar met het slechte spel. Het ontslaan van trainer Massimiliano Allegri en het vinden van een vervanger kan echter 80 (!) miljoen euro kosten.

Met dat nieuws pakt Tuttosport dinsdag uit. Allegri ligt nog vier jaar vast en heeft een jaarsalaris van negen miljoen euro. Zijn ontslag kost alleen al 45 miljoen euro, rekent het in Turijn gestationeerde medium uit. Voor een opvolger als Thomas Tuchel of Mauricio Pochettino moet nog eens minstens 35 miljoen euro worden uitgetrokken.

Dat bedrag is onbetaalbaar, ook voor Juventus. Daarom krijgt Allegri voorlopig de kans om het tij te keren. Mochten de resultaten op korte termijn niet verbeteren, dan heeft Juventus nog een alternatief: Paolo Montero, trainer van Juventus O19.

Juve wist in de Serie A pas twee keer te winnen in zeven wedstrijden. In de Champions League staan de Italianen nog op nul punten na twee wedstrijden.