Alles wat Pasveer heeft laten zien deze interlandperiode, kan Cillessen ook

"Alles wat Pasveer heeft laten zien deze interlandperiode, kan Cillessen ook"

27-09-2022 15:25
106

Hoewel Remko Pasveer een goede indruk maakte tegen Polen en België, zou Harm Zeinstra tijdens het WK toch voor Jasper Cillessen kiezen als eerste doelman van Oranje. De oud-keeper denkt dat Cillessen niet onderdoet voor de ervaren Ajacied.

"Dan neig ik toch naar Cillessen", reageert Zeinstra in gesprek met Voetbal International op de vraag wie de eerste keus moet worden in Qatar. "Alles wat Pasveer heeft laten zien in deze interlandperiode, kan hij ook. In het voetballende gedeelte kan Cillessen denk ik zelfs meer."

Het feit dat Cillessen bewust terugkeerde naar NEC en dat mogelijk ook besproken heeft met Louis van Gaal en Frans Hoek, is 'misschien een doorslaggevende factor'. "Bij NEC levert Cillessen en, belangrijker nog: hij heeft dat eerder ook op een eindtoernooi gedaan. Andere keepers hebben dat niet, dus dat is een grote plus voor Cillessen", aldus Zeinstra, die tegenwoordig host is van de keeperspodcast Showkeepers.

"Toch denk ik dat het een close-call gaat worden met Pasveer", vervolgt de oud-keeper van FC Emmen, SC Cambuur en Heracles. "Cillessen is aanvallend aan de bal iets beter dan Pasveer, maar hij heeft weer het voordeel dat hij het met Ajax op Champions League-niveau kan laten zien. Dat heeft Cillessen natuurlijk niet. Maar zelf zou ik voor hem kiezen. Hij is heel stabiel op de doellijn, hij verdedigt de ruimtes goed en aanvallend kan hij dus meer brengen dan Pasveer."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie