'Jordy Zuidam is de belangrijkste kandidaat om John de Jong op te volgen bij PSV'

'Jordy Zuidam is de belangrijkste kandidaat om John de Jong op te volgen bij PSV'

27 september - 22:25 Laatste update: 22:51
204

FC Utrecht-directeur Jordy Zuidam is de belangrijkste kandidaat om John de Jong op te volgen bij PSV. Dat vertelt Chris Woerts dinsdagavond bij Vandaag Inside.

Onder meer Johan Derksen laat weten dat hij aan de bij NEC vertrekkende Ted van Leeuwen dacht. "Ted van Leeuwen is te eigenwijs voor PSV, denk ik. Hij heeft een eigen mening en zijn eigen netwerk opgebouwd door de jaren heen. Maar Zuidam heeft het bij FC Utrecht niet slecht gedaan, hè", reageert Woerts. "Ik denk dat hij qua karakter in de structuur van PSV past, als het doorgaat." 

De Domstedelingen stelden Zuidam in 2017 aan als technisch directeur, nadat hij daarvoor al als hoofd scouting werkte. Voetbal International rekende eerder uit dat FC Utrecht onder de voormalig middenvelder al voor zeventig miljoen euro aan spelers verkocht. Ook afgelopen zomer rinkelde de kassa in De Galgenwaard. Zo ging Quinten Timber voor minimaal 8,5 miljoen euro naar Feyenoord.

De Jong stapte twee weken geleden op bij PSV na een vertrouwensbreuk met de raad van commissarissen. De oud-speler van de Eindhovenaren zou worden verweten dat hij het dringende advies om Ibrahim Sangaré of Cody Gakpo te verkopen in de wind sloeg. Het Eindhovens Dagblad schreef dat PSV zowel extern als intern naar geschikte opvolgers zoekt. Onder meer de naam van Ernest Faber viel.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 

 

Plaats een reactie