Van de Beek was op haar na rond met Real: 'Zijn in zijn appartement geweest'

Van de Beek was op haar na rond met Real: 'Zijn in zijn appartement geweest'

29 september - 15:35 Laatste update: 16:11
128

Donny van de Beek was in 2020 héél dicht bij een overstap naar Real Madrid. De ex-Ajacied bracht onder meer een bezoek aan de Spaanse grootmacht, voordat de transfer alsnog klapte. Dat vertelt ex-zaakwaarnemer Guido Albers in de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast.

"Dat was echt zuur. Het was klaar", steekt Albers van wal. Hij noemt onder meer corona als oorzaak. "Door corona kwamen alle clubs in megaproblemen. Andere mensen zeggen dan tegen mij: als ze écht gewild hadden, hadden ze het geld wel op tafel gelegd. Oke, dat kan. Maar als je het echt, echt niet hebt op dat moment, en je moet andere keuzes maken..."

Albers ziet dat die keuzes goed uitpakken voor Real Madrid, dat afgelopen seizoen de Champions League en La Liga won. "Ik dacht ook dat het misschien wel mooi was geweest met Luka Modric, maar ik zit elke week te genieten. Hij wordt elke week beter, bizar. Toni Kroos ook nog. Ik dacht: dat is een mooie kans, dat is wel een middenveld waar je wat mee kan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Real Madrid was zeer concreet voor Van de Beek. "We zijn er geweest, de superscout wilde hem per se hebben", vervolgt Albers. "Het plaatje was goed. We zijn er met zijn ouders geweest, zijn in de kleedkamer en in zijn appartement geweest. We hebben alles gedaan. Dat doe je niet, als je niet transfereert. De contracten lagen bij Ajax, maar uiteindelijk ging het niet door."

Volgens Albers was het bovendien een 'megafout' van Nederland om de competities niet af te maken in het coronajaar. "Dardoor zijn heel veel dingen mislukt. Daarna had hij nog maar een paar keuzes. Met name in Duitsland en Italië. In grootte was United echt de grootste club. Marc (Overmars, red.) en Edwin (van der Sar, red.) waren ook wel bereid daarin mee te denken, want prijs was lager dan ze eerst wilden hebben."

De Engelse topclub betaalde veertig miljoen euro aan de Amsterdammers. Op Old Trafford komt Van de Beek echter mondjesmaat aan de bak. Mede door die teleurstelling ging de middenvelder onlangs in zee met Ali Dursun als nieuwe zaakwaarnemer.

 

 

Plaats een reactie