'Problemen voor Ten Hag: Ronaldo ontzet over werkwijze Nederlandse manager'

'Problemen voor Ten Hag: Ronaldo ontzet over werkwijze Nederlandse manager'

08-10-2022 09:16
67

Cristiano Ronaldo is ontzet over de werkwijze van Erik ten Hag bij Manchester United. Met dat nieuws pakt The Times zaterdag uit. De Portugese ster heeft zijn bedenkingen bij de kwaliteit van de trainingen en de tactiek van de Nederlandse manager.

De Britse kwaliteitskrant baseert zich op ingewijden bij Manchester United. Ten Hag zei na de vernedering in de stadsderby tegen Manchester City dat hij Ronaldo 'uit respect voor zijn carrière niet inbracht'. Enkele dagen later liet de ex-coach van Ajax weten dat de 37-jarige aanvaller 'pissed off' is als hij niet speelt. "Maar hij traint goed, is in een goed humeur, is gemotiveerd en doet zijn best, dat verwachten we ook."

Werknemers op trainingscomplex Carrington zouden het niet eens zijn met die laatste zin van Ten Hag. 'Zij beschrijven een Ronaldo die op gespannen voet staat met de nieuwe manager. Ze spreken van een voetballer die klaagt over de aard en kwaliteit van de trainingen en die vindt dat United beter op een andere manier kan spelen', schrijft The Times.

De Portugese international zou Ten Hag koppig vinden. Ook verwijt hij de Nederlander nadrukkelijk vast te houden aan een aanpak die goed werkte bij Ajax, maar nog niet succesvol is bij United. Ook uit de woorden van Ten Hag zou het verschil van inzicht blijken. Zo sprak hij na de nederlaag tegen City helemaal niet over tactische fouten, maar over 'een gebrek aan geloof', 'technische fouten' en 'fouten in de beslissingen'. Het feit dat Christian Eriksen bij hoekschoppen Erling Haaland dekte verdedigde hij door te stellen dat het 'natuurlijk niet' het plan was.