'Olympique Lyon lijkt de opvolger van ontslagen Bosz al te hebben gevonden'

'Olympique Lyon lijkt de opvolger van ontslagen Bosz al te hebben gevonden'

09-10-2022 12:15 Laatste update: 12:31
27

Olympique Lyon heeft niet lang nodig gehad om een ​​vervanger voor Peter Bosz te vinden. Laurent Blanc wordt spoedig gepresenteerd als de nieuwe trainer van Les Gones. Bosz werd dit weekend op straat gezet.

Volgens het doorgaans betrouwbare L'Équipe wordt Blanc de opvolger van Bosz. Voorzitter Jean-Michel Aulas zou zijn zinnen al langer hebben gezet op de Franse trainer. Nu hij nergens meer in dienst is, kan dat eindelijk gerealiseerd worden. Blanc is beschikbaar sinds zijn ontslag bij Al-Raayan op 13 februari. Blanc werd vorige week gecontacteerd door Aulas. Dat was na de 0-1 nederlaag tegen Lens. De deal is al zo goed als round, op een paar kleine details na. 

Volgens de krant kreeg Bosz zaterdagavond van voorzitter Aulas en sporief director Vincent Ponsot te horen dat hij zijn baan kwijt is. De spelers van Olympique Lyon zouden nog niet zijn ingelicht over het vertrek van de Nederlander, wiens contract liep tot de zomer van 2023.  

De 56-jarige Blanc was recentelijk trainer van Al-Rayyan. Daarvoor stond hij onder contract bij Paris Saint-Germain, de Franse nationale bond en Girondins de Bordeaux.