Ten Hag krijgt weerwoord: 'De fans zijn dat zat, een trainer die daarover begint'

Ten Hag krijgt weerwoord: 'De fans zijn dat zat, een trainer die daarover begint'

10-10-2022 07:23
74

Sander Westerveld en Frank de Boer zijn kritisch op Erik ten Hag. Manchester United won zondagavond met 1-2 bij Everton, waarna de Nederlandse manager vol lof over zijn ploeg sprak. Volgens Westerveld is er nog geen reden tot euforie.

Dankzij goals van Antony en Cristiano Ronaldo zegevierde United op Goodison Park. Ten Hag was zeer tevreden met het optreden van zijn ploeg en noemde de eerste 35 minuten 'indrukwekkend'. "Nou, ik weet niet wat hij bedoelde. Het lijkt wel alsof ze bovenaan staan, als je het zo hoort. Misschien zijn ze expres positief omdat het de laatste tijd vooral negatief was. Maar het lijkt wel alsof ze hier met 3-0 hebben gewonnen", reageert Westerveld bij Viaplay.

De voormalig doelman is van mening dat een nipte zegen op Everton 'geen overtuigend resultaat' is. "Ten Hag heeft het telkens over bouwen. Dat horen ze bij United al sinds het vertrek van Sir Alex Ferguson, bijna tien jaar geleden. De fans zijn dat wel een beetje zat, een trainer die daar elke keer over begint."

United boekte tegen The Toffees de vijfde seizoensoverwinning. Dat is volgens Westerveld met het nodige kunst- en vliegwerk gerealiseerd. "Liverpool had gelijk kunnen maken, tegen Arsenal snap ik nog steeds niet hoe ze die wedstrijd hebben kunnen winnen. Tegen Leicester City en Southampton was het ook echt niet overtuigend. Vandaag ook niet, dus ik zie ook niet dat het beter wordt. Er is nog geen stijgende lijn." 

De ploeg van Ten Hag maakt ook nog geen indruk op De Boer, die het veldspel van United zondagavond 'heel slordig' vond. "Er werden zoveel onnodige fouten gemaakt. Indrukwekkend was het zeker niet."