Ajax O18 geeft goede voorbeeld: late gelijkmaker met tien man in Italië

12-10-2022 15:56
23

Ajax O18 heeft met tien man een gelijkspel uit het vuur gesleept in de Youth League. De leeftijdgenoten van Napoli leken aan het langste eind te trekken, maar de zestienjarige Jorrel Hato redde een punt.

Ajax swingde vorige week langs Napoli op De Toekomst (5-1), maar in Italië verliep de wedstrijd een stuk moeizamer. In de 29ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Leonardo Rossi. Hij benutte een makkelijk gegeven strafschop na een overtreding van Raphael Sarfo.

Vlak voor rust maakten de Ajax-spelers de klus nog moeilijker voor zichzelf: Olaf Gorter kreeg zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. Met het inbrengen van Yoram Boerhout, Rida Chahid en Stanis Idumbo-Muzambo voor Gabriel Misehouy, Jeppe Kjaer en David Kalokoh probeerde trainer Frank Peerenboom vervolgens wat te forceren.

Net op het moment dat Ajax de rug niet meer leek te kunnen rechten, werd het 1-1. Hato zette de aanval zelf op en werkte fraai af. Door het gelijkspel behouden de Amsterdamse talenten de tweede plaats in de Youth League met zeven punten. Liverpool is de koploper met negen punten en heeft nog een wedstrijd tegen Rangers FC (drie punten) tegoed.