Van Nistelrooij opvallend gesloten voor PSV-FC Zürich: Waarom? Daarom

Van Nistelrooij opvallend gesloten voor PSV-FC Zürich: "Waarom? Daarom"

13-10-2022 21:06 Laatste update: 21:27
21

Ruud van Nistelrooij was opvallend kortaf voor het Europa League-duel van PSV met FC Zürich. Hoewel de Eindhovenaren vorige week eenvoudig wonnen, wilde de oefenmeester de tegenstander niets wijzer maken.

Zo wilde Van Nistelrooij voor de camera van ESPN nog niet vertellen hoe zijn opstelling er precies uitziet. "Dat gaan jullie zien. We hoeven de boel niet wijzer te maken van te voren", reageerde de voormalig topspits, die ook niet wilde prijsgeven of Guus Til in de spits staat. Waarom houdt hij zijn kaarten tegen de borst? "Daarom."

Wel gaat de oefenmeester in op de keuzes op het middenveld, waar hij voor Ibrahim Sangaré, Erick Gutiérrez en Joey Veerman kiest. "Ik vind de balans vandaag heel goed ten opzichte van de tegenstander en hoe we de afgelopen weken gespeeld hebben. Daarom heb ik hiervoor gekozen. Maar je gaat zien hoe de veldbezetting gaat zijn. Ik houd het nog een beetje in het midden", aldus de geheimzinnige Van Nistelrooij.

Dat Veerman eerder aangaf geen 'tien' te zijn, maar een 'acht' is geen issue meer voor Van Nistelrooij. "Daar hebben we één keer goed over gesproken. Daarna was het duidelijk. Er is geen discussie meer. Ik moet Joey en elke speler in zijn kracht krijgen. Dat kan met dit middenveld. In de tweede helft speelden we ook zo tegen Heerenveen en kwamen ze alle drie in hun kracht. Daar gaat het om."