United en Ten Hag met de schrik vrij, Feyenoord ziet Lazio ook morsen

13-10-2022 23:05
22

Manchester United heeft weer met minimaal verschil gewonnen van Omonia Nicosia in de Europa League. De ploeg van Erik ten Hag haalde opgelucht adem na een treffer van Scott McTominay in blessuretijd: 1-0. In de poule van Feyenoord verzuimde SS Lazio om afstand te nemen.

Manchester United - Omonia Nicosia 1-0
Ten Hag ruimde weer een basisplaats in voor Tyrell Malacia, terwijl ook Antony, Lisandro Martínez en Cristiano Ronaldo aan de aftrap verschenen. United was op het eigen Old Trafford zoals verwacht de bovenliggende partij en Marcus Rashford kreeg al snel twee grote kansen. Doelman Francis Uzoho van Omonia Nicosia was echter in uitstekende doen en groeide uit tot de plaaggeest van The Mancunians. Ook Casemiro wist de ban niet te breken met een uithaal. De Braziliaan trof de lat.

In de tweede helft was Antony gevaarlijk met een geplaatst schot, maar wederom was Uzoho bij de les. Ook Fred en Ronaldo vonden de sluitpost op hun weg. Daarmee leek United op puntenverlies af te stevenen, maar in blessuretijd zorgde McTominay voor grote ontlading.

SS Lazio - Sturm Graz 2-2
SS Lazio wist dat het kon profiteren van de remise tussen Feyenoord en FC Midtjylland. De Romeinen kwamen kort voor rust op voorsprong door een benutte penalty van Ciro Immobile. Na een opstootje kreeg Manuel Lazzari echter ook zijn tweede gele kaart, waardoor de ploeg van Maurizio Sarri de hele tweede helft met tien man speelde. Sturm Graz kwam na 55 minuten langszij, maar Lazio toonde karakter en nam via Pedro opnieuw de leiding.

Een zege zat er echter niet in voor de Italianen. William Böving maakte zeven minuten voor tijd zijn tweede. Daardoor hebben alle vier de teams in groep F vijf punten. Feyenoord houdt overwintering in de Europa League zo in eigen hand. De Rotterdammers spelen nog tegen Sturm Graz (uit) en Lazio (thuis).