Kökcü-standpunt zorgt voor twijfels binnen Feyenoord: 'Doen wij de goede dingen?'

Kökcü-standpunt zorgt voor twijfels binnen Feyenoord: 'Doen wij de goede dingen?'

18-10-2022 11:34 Laatste update: 14:50
185

Feyenoord moest zich afgelopen weekend kwetsbaar opstellen, stelt algemeen directeur Dennis te Kloese. Orkun Kökcü weigerde de OneLove-aanvoerdersband tegen AZ te dragen en dat bracht de Stadionclub in een lastig parket.

Kökcü gaf begin vorige week intern aan zich niet prettig te voelen bij de actie. "Maar ja, alle clubs staan erachter en Feyenoord ook volledig. Dat maakte het voor ons een heel moeilijk verhaal, dat durf ik wel te zeggen. Als club moet je jezelf nu kwetsbaar opstellen", zegt Te Kloese tegen het Algemeen Dagblad. "Doen wij de goede dingen als club? Zeggen wij de juiste dingen in zo’n situatie?"

"Als club dragen we het beleid uit en omarmen we het zelfs", vervolgt Te Kloese, die ook de mening van Kökcü respecteert. "Acceptatie is er niet alleen voor geaardheid. Of huidskleur, ik heb zelf een buitenlands gezin. Acceptatie is er ook voor geloofsovertuiging." Toen Kökcü benoemd werd tot aanvoerder, was dit thema nog niet ter sprake gekomen. De middenvelder is gekozen om zijn voetballende kwaliteiten en leiderscapaciteiten, benadrukt de algemeen directeur.

Te Kloese weet niet of Feyenoord het standpunt rond de speciale aanvoerdersband in de toekomst meeneemt, wanneer er een nieuwe aanvoerder moet worden gekozen. "Dat vind ik wel een goede vraag. De aanvoerder moet de identiteit van Feyenoord uitdragen. Hij moet volwassenheid geven aan het elftal. Misschien moeten we er op een andere manier naar kijken. Dat is een interessante discussie. Maar ik vind wel dat Kökcü terecht onze aanvoerder is."