Barcelona wint aan hand van Lewandowski en De Jong overtuigend van Villarreal

20-10-2022 22:51 Laatste update: 22:55
18

FC Barcelona heeft donderdagavond in eigen huis Villarreal verslagen. De Catalanen wonnen aan de hand van Robert Lewandowski met 3-0 van Villarreal. De Pool maakte twee goals voor de thuisploeg, Ansu Fati was de derde doelpuntenmaker.

Barcelona startte donderdagavond met wederom Frenkie de Jong in de basiself. In de achterhoede begonnen Jordi Alba en Marcos Alonso. De twee Spanjaarden vervingen Alejandro Balde en Eric García, die zondag tegen Real Madrid nog wel in de basis stonden. De Jong speelde donderdagavond samen met Gavi en Pedri op het middenveld. Sergio Busquets begon op de bank. Bij Villarreal was er een plekje voor Arnaut Danjuma in de punt van de aanval.

Barcelona begon met een duidelijk strijdplan aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Xavi kreeg wat kansen in de openingsfase, maar gescoord werd er nog niet. In de dertigste minuut kwam dan wel de openingstreffer voor Barcelona. Lewandowski scoorde op aangeven van Alba de belangrijke treffer voor de Catalanen, maar de Pool was nog niet klaar met de defensie van Villarreal. Na drie minuten maakte Lewandowski namelijk op prachtige wijze de 2-0 en daarmee zijn zestiende doelpunt in het shirt van Barcelona.

Ook het derde doelpunt werd voor rust nog gemaakt. Via een goede actie van Ferran Torres was het Fati die af kon ronden. De jonge Spanjaard raakte eerst de paal, maar met een vernuftig hakje eindigde de bal alsnog in het net. Na rust kwam Danjuma niet meer terug uit de kleedkamer. Hij werd vervangen door José Luis Morales. De Jong liet zich op het middenveld de gehele wedstrijd goed zien met een aantal goede dribbels en passes. Er werd uiteindelijk niet meer gescoord en Barcelona blijft door deze overwinning koploper Real Madrid in het zicht houden.