VVV en Sparta ontsnappen op de valreep aan bekerdebacle, ook PEC gaat door

20-10-2022 23:51 Laatste update: 21-10-2022 09:49
15

Sparta Rotterdam en VVV Venlo zijn donderdagavond aan een fiasco ontsnapt in de KNVB Beker. Beide ploegen verzekerden zich pas in de slotfase van de benodigde overwinning. PEC Zwolle won met 1-0 en gaat ook door naar de volgende ronde.

OFC - Sparta Rotterdam: 1-3

De Spartanen overtuigen tot nu toe dit seizoen. De zesde plek in de Eredivisie is daarvan het bewijs, maar in de KNVB Beker kwam dit niet echt tot uiting. Sparta kwam in de derde minuut wel op voorsprong door een goal van Jason Lokilo, maar na negentien minuten kregen de Rotterdammers toch een goal tegen. Niels Butter maakte vanaf elf meter de gelijkmaker voor de thuisploeg uit Oostzaan.

Daarna bleef OFC maar stand houden. Ook in de tweede helft creëerde Sparta een hoop kansen, maar gescoord werd er niet. Uiteindelijk kostte de invalbeurt van Tobias Lauritsen OFC de kop. De spits staat normaal gesproken in de basis bij Sparta, maar hij begon nu vanaf de bank. Lauritsen legde uiteindelijk met twee goals in de slotfase de hardwerkende thuisploeg alsnog over de knie.

Dongen - VVV Venlo: 1-2

In Noord-Brabant nam de thuisploeg zelfs na twaalf minuten de leiding tegen KKD-club VVV Venlo. Thom Avontuur deed zijn naam eer aan en scoorde de verrassende openingstreffer voor de ploeg uit het gelijknamige Brabantse dorp. De Venlonaren hadden de gehele wedstrijd wel de overhand, maar Dongen bleef stand houden tegen de aanvallen van de Limburgers.

Uiteindelijk waren ook in Dongen de invallers die het deden voor de bezoekers. Trainer Rick Kruys Thijme Verheijen en Sven Braken in. Zij braken de ban uiteindelijk voor VVV. Verheijen maakte in de 74e minuut de gelijkmaker en uiteindelijk hadden de Venlonaren nog blessuretijd nodig om via Braken de 1-2 te maken. VVV gaat daardoor naar de volgende ronde van het bekertoernooi.

HHC - PEC Zwolle: 0-1

In Hardenberg ontving de HHC PEC Zwolle voor de wedstrijd in de eerste ronde van de KNVB Beker. Na achttien minuten wisten de bezoekers de score te openen via Apostolos Vellios. Daarna kreeg PEC Zwolle nog een hoop kansen. Onder andere Lennart Thy raakte de paal. Maar gescoord werd er niet meer. HHC eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Serginho Fatima.