Pasveer doet opvallende uitspraak en spreekt van 'andere focus': 'Ongrijpbaar'

Pasveer doet opvallende uitspraak en spreekt van 'andere focus': 'Ongrijpbaar'

25-10-2022 14:44
45

Remko Pasveer baalt van het aantal doelpunten dat hij incasseert bij Ajax. De sluitpost denkt tegen Liverpool een clean sheet te kunnen realiseren, omdat de Amsterdammers volgens hem in een 'andere focus' zitten.

Pasveer hield al acht wedstrijden op rij niet de nul en kreeg in de laatste vijf wedstrijden vijftien goals om de oren. "Dat is heel frustrerend, ja. Het is wel realiteit en niet iets waar je rekening mee houdt als je bij Ajax speelt", zegt hij op het persmoment in aanloop naar het duel met Liverpool. "Daar baal ik heel erg van. Het is taak om dat in orde te krijgen en de restverdediging goed te krijgen. Ik heb wel eens last van mijn stembanden na de wedstrijd."

De keeper benadrukt dat hij zelf ook in een mindere fase zit. "Ik laat ook een paar ballen door, waarvan ik denk dat ik ze normaal gesproken zou pakken", zegt hij. "We zitten nu in een fase, waarin het moeilijk is om op de nul te spelen." Hoewel Pasveer tegen Excelsior (7-1) en RKC Waalwijk (1-4) moest vissen, denkt hij tegen Liverpool wel de nul te kunnen houden. "Het is natuurlijk een totaal ander affiche."

"Verslapping kan in zo'n wedstrijd absoluut niet", aldus de doelman. "Onbewust zal het een andere focus zijn tegen Liverpool. Dat is ongrijpbaar, maar het is er wel. Dat mag niet, maar het gebeurt. Wij zullen zeer gebrand zijn om de Champions League-kansen in leven te houden."