Vink zet vraagtekens bij fysiek van Brobbey: 'Vind dat nog steeds onbegrijpelijk'

Vink zet vraagtekens bij fysiek van Brobbey: 'Vind dat nog steeds onbegrijpelijk'

26-10-2022 09:33
64

Marciano Vink vindt het onbegrijpelijk dat Brian Brobbey in het duel met RKC Waalwijk gewisseld moest worden vanwege kramp. De voormalig voetballer en analist zet vraagtekens bij de wijze waarop de Ajax-spits voor zijn lichaam zorgt.

Brobbey had afgelopen zaterdag met twee doelpunten een groot aandeel in de 1-4 overwinning van de Amsterdammers. Na zijn tweede treffer bleef hij met kramp op de grond liggen, waarna hij naar de kant werd gehaald. "Ik vind dat nog steeds onbegrijpelijk. Ik kon het al bijna niet geloven dat Ten Hag vorig seizoen zei dat Brobbey niet fit was", aldus Vink bij Voetbalpraat. 

Brobbey oogt fysiek compleet in orde, zo constateert de oud-speler van onder meer Ajax en PSV. "Het is een jonge jongen, is sterk en ziet er fit uit. Hij kwam ook afgetraind uit Leipzig. Maar het blijkt dus dat hij ergens met krachten smijt. Hoeveel wedstrijden heeft hij nu gespeeld? Hij traint elke dag. Maar ook al speelt hij niet alle wedstrijden, dan nog kun je niet zo vaak kramp hebben of vermoeid zijn."

Desondanks hoopt Vink wel dat de rechtspoot in het Champions League-duel met Liverpool in de spits begint. "Ik vind Mohammed Kudus echt een nummer 10. Bergwijn speelde bijvoorbeeld beduidend minder met Kudus in de spits. Je moet ook kijken naar de spelers eromheen. Bergwijn moet nu vanaf de rechterkant komen. Toen hij vanaf links kwam en Kudus in de spits stond, liepen ze in dezelfde ruimte."