Kerkez werd gebeld door Maldini: 'Enige dat ik kon zeggen was: nice to meet you'

Kerkez werd gebeld door Maldini: 'Enige dat ik kon zeggen was: nice to meet you'

27-10-2022 13:54
38

Milos Kerkez beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak in dienst van AZ. De achttienjarige verdediger heeft al een hele voetbalreis achter de rug, maar in Alkmaar zit hij nu echt op zijn plek.

De international begon bij Sturm Graz als jeugdspeler, maar maakte daarna de overstap naar zijn thuisland Hongarije. Alles veranderde voor Kerkez toen hij een belletje kreeg van Paolo Maldini. "Het enige dat ik kon uitbrengen was: Nice to meet you, legend. Hij was heel vriendelijk, maar ik zat in een soort roes. Het was zó bijzonder dat hij me wilde spreken", vertelt Kerkez in gesprek met Voetbal International over de interesse van AC Milan.

Toen Kerkez te horen kreeg dat AC Milan ook daadwerkelijk interesse had, was hij helemaal met stomheid geslagen. "Ik ging ervan uit dat het zou gaan om een overstap in de zomer, omdat het winter was toen hij belde. Maar de club wilde me gelijk hebben. Dan is er maar een reactie mogelijk voor een jonge jongen als ik toen: ja ik kom." Kerkez speelde een jaar in de Milanese jeugdopleiding. In de winter van 2022 werd hij overgekocht door AZ.

Bij de Alkmaarders zit Kerkez nu ook goed op zijn plek. De vleugelverdediger laat zich ook regelmatig zien met goals en assists, maar verdedigen blijft prioriteit hebben. "Bij AZ trainen we heel hard en dat vind ik echt lekker. Al moet ik me soms inhouden van de coach. Ik train altijd zoals ik speel, dus daar horen ook harde tackles bij. Bij de ideale tackle heb je de bal en vliegt je tegenstander zo hoog mogelijk door de lucht. Laatst tegen Feyenoord had ik dat met Danilo, heerlijk vind ik dat."