'Ik speel niet altijd top of briljant, maar toch ben ik al belangrijk voor PSV'

'Ik speel niet altijd top of briljant, maar toch ben ik al belangrijk voor PSV'

31-10-2022 06:56
15

Anwar El Ghazi is PSV dankbaar voor de nieuwe kans die hem is geboden. Na ruim een jaar op de bank in Engeland werd het voor de 27-jarige aanvaller weer tijd om te voetballen.

El Ghazi opende zondag de score tegen NEC (3-0), nadat hij de laatste jaren verpieterde bij Aston Villa en Everton. "Ik ben wel eens geblesseerd geweest en dan was ik er maximaal drie maanden uit. Dat is mentaal toch iets anders. Nu ben ik er een jaar uit geweest zonder blessure, puur omdat trainers het niet in me zagen zitten. Dan gaat het ook in je hoofd spelen", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

Het knaagde aan El Ghazi. "Als je dan weer wedstrijden gaat spelen, kom je niet alleen fysiek tekort, maar heb je ook twijfels. Je gaat je toch afvragen: kan ik het nog wel?. Dan is het zaak om keihard te trainen en te knokken in de minuten die je krijgt. Als je dan weer speelt en doelpunten maakt, komen je kwaliteiten weer bovendrijven.”

In zijn eerste maanden als PSV'er was El Ghazi goed voor vier goals en een assist. "Ik speel niet altijd top of briljant, maar toch ben ik al belangrijk geweest met doelpunten en assists. Daar doe je het voor. Ik ben superblij om hier te kunnen zijn en weer te kunnen voetballen. Ik heb natuurlijk een jaar stilgezeten en dan is het alleen maar goed om weer het wedstrijdgevoel te hebben."