PSV sluit groepsfase af met zege en kan zich opmaken voor zware tussenronde

PSV sluit groepsfase af met zege en kan zich opmaken voor zware tussenronde

03-11-2022 22:51
54

PSV heeft de groepsfase van de Europa League in stijl afgesloten. De sterk gewijzigde ploeg van Ruud van Nistelrooij won met 2-1 bij Bodö/Glimt. Genoeg voor de groepswinst was het desodanks niet meer.

PSV mocht nog een sprankje hoop koesteren op de eerste plek in groep A, maar was daarvoor wel afhankelijk van Arsenal. De Eredivisie-topper tegen Ajax wierp echter zijn schaduw vooruit. Van Nistelrooij voerde de nodige wijzigingen door. Zo stond Joël Drommel onder de lat en mochten onder meer Fredrik Oppegard, Richard Ledezma en Johan Bakayoko starten.

De Belgische buitenspeler liet zich meteen zien met een goede actie, waarna zowel hijzelf als Guus Til op de doelman van de Noren stuitte. Het was lange tijd ook zo'n beetje het enige spektakel. Wel zorgde Joey Veerman even voor schrik na een botsing met een tegenstander, maar de Volendammer kon verder.

Na 36 minuten was het dan toch raak voor PSV via een frommelgoal door de lucht. Luuk de Jong kopte uit een hoekschop richting Ki-Jana Hoever, die op zijn beurt via een verdediger van Bodø/Glimt de bal in het doel kopt. Alfons Sampsted kreeg het doelpunt op zijn naam. Daarmee was er geen vuiltje aan de lucht voor de Eindhovenaren, maar halverwege stond ook Arsenal op voorsprong tegen Zürich.

In de tweede helft voerde Van Nistelrooij meteen drie wissels door. Luuk de Jong, Joey Veerman en Armando Obispo maakten plaats voor Anwar El Ghazi, Erick Gutiérrez en André Ramalho. El Ghazi was al snel belangrijk. Na een snelle uitbraak was hij niet zelfzuchtig en legde hij goed af op Bakayoko: 0-2. 

De thuisploeg deelde enkele speldenprikjes uit, maar in de problemen kwam PSV niet. Noni Madueke liet een enorme kans op de 0-3 onbenut. Hij had alle tijd toen hij op de Noorse doelman afging, maar schoof de bal zo in de handen van Nikita Haikin. Aan de andere kant gaf PSV lange tijd nauwelijks grote kansen weg, maar uiteindelijk werd het toch nog 1-2. Het was zuur voor Drommel, maar veel deerde het niet.

PSV gaat als nummer twee naar de tussenronde van de Europa League, omdat Arsenal van Zürich won.