Slot verklaart voorkeur Feyenoord-fans: 'Kwam met een gelikt YouTube-filmpje'

Slot verklaart voorkeur Feyenoord-fans: 'Kwam met een gelikt YouTube-filmpje'

09-11-2022 12:24
62

Arne Slot merkt dat de fans van Feyenoord op de hand zijn van Santiago Gimenez in de spitsenstrijd met Danilo. De trainer van de Rotterdammers heeft wel een idee waar dat vandaan komt.

Danilo en Gimenez zijn in een nek-aan-nekrace verwikkeld. De Braziliaan, die transfervrij overkwam van Ajax, scoorde negen keer en gaf twee assists in achttien duels, terwijl de Mexicaan zes keer trefzeker was en twee assists gaf in zestien optredens. Toch zijn de supporters uitgesproken. Zij kiezen voor Gimenez, die vorige week nog een heldenrol vertolkte als invaller tegen SS Lazio.

Slot snapt wel waar de voorkeur vandaan komt. "Gimenez kwam hier binnen met een gelikt YouTube-filmpje, Danilo niet. Ook dat scheelt gewoon, zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Een speler uit de Nederlandse competitie, zoals Danilo, is dan toch minder spannend. Het bekende verhaal van het saaie 'bord-op-schoot-scouten'. Maar Giménez en Danilo presteren volgens mij allebei naar vermogen. Als technische staf hebben we een paar posities die we doordeweeks bespreken, met de vraag: wie moeten we de komende wedstrijd opstellen?"

Danilo kreeg afgelopen zondag de voorkeur tegen FC Volendam. Met een goal en een assist was hij belangrijk. Volgens de 23-jarige Braziliaan heeft hij een goede band met zijn concurrent. "Ik ben heel goed met Santiago Gimenez. We maken elkaar beter, we doen onze job. En zo groeien we. Maar de trainer beslist wie er speelt en wie op de bank moet zitten."