'Danilo kan om Gimenez heen spelen, ik stond ook met Van Basten in de spits'

'Danilo kan om Gimenez heen spelen, ik stond ook met Van Basten in de spits'

10-11-2022 18:54
28

Als het aan Peter Houtman ligt, hoeft Feyenoord-trainer Arne Slot helemaal geen keuze te maken tussen Danilo en Santiago Gimenez. De oud-spits van de Rotterdammers benadrukt dat de Braziliaan en de Mexicaan heel verschillende spelers zijn.

"Gimenez is meer een 'kleuner' en Danilo meer een technische jongen. Giménez is door zijn harde werk wat populairder bij het publiek en kan na zijn winnende goal tegen Lazio helemaal niet meer stuk", vertelt Houtman, die tegenwoordig stadionspeaker is in De Kuip, tegen de NOS. "Je hebt het ene type speler de ene keer nodig en het andere type de andere keer."

"Danilo is beter in het openspelen van een hechte verdediging, met zijn techniek en individuele actie", vervolgt Houtman. "Gimenez is meer een doorzetter, een goede kopper en iets doelgerichter. Die kan iets forceren. Maar beiden spelen ze nog niet constant genoeg om definitief die plek af te dwingen."

Houtman ziet nog een andere opvallende statistiek. Danilo laat zich namelijk vooral in uitwedstrijden gelden. Hij was in alle duels op vreemde bodem direct betrokken bij een doelpunt: acht goals in zeven duels. "Als ik dat zo hoor, kan je daar best voor kiezen. Danilo speelt uit en Gimenez speelt thuis."

Houtman voorziet ook nog een scenario waarbij Slot helemaal niet hoeft te kezen. "Volgens mij kunnen ze ook prima samen in de basis. Danilo zou om Gimenez heen kunnen spelen. Ik heb vroeger als kopper ook samen met de technische Marco van Basten in de spits gestaan, dat werkte prima", doelt hij op Oranje.

De Rotterdammers nemen het donderdagavond op tegen SC Cambuur. Danilo staat in de punt van de aanval, Gimenez begint op de bank.