Feyenoord boekt magere overwinning op Cambuur en klimt over Ajax heen

10-11-2022 21:55 Laatste update: 22:03
221

Feyenoord heeft donderdag in eigen huis met 1-0 gewonnen van SC Cambuur. Door de magere overwinning klimmen de Rotterdammers over Ajax heen, dat nu één punt minder heeft.

Trainer Arne Slot begon tegen Cambuur met dezelfde elf namen als in het duel met FC Volendam afgelopen zondag. Dat betekende dat Danilo opnieuw de voorkeur kreeg boven Santiago Giménez, en dat linksback Marcos López wederom zijn meerdere moest erkennen in Quilindschy Hartman.

Laatstgenoemde liet De Kuip al vroeg juichen. De verdediger schoot overtuigend raak uit de rebound na voorbereidend werk van David Hancko en Igor Paixao. Orkün Kökcü en Quinten Timber werden vervolgens gevaarlijk met schoten, maar Cambuur-doelman João Virgínia onderscheidde zich met een aantal puike reddingen. In de 27e minuut was de ploeg van Slot erg dicht bij de 2-0. Hancko kon vrij binnenkoppen na een voorzet van Kökcü, maar kopte op de paal.

Vlak voor rust herpakte Cambuur zich. De Friezen kregen twee kansen op de gelijkmaker, waarvan de grootste was besteed aan Jamie Jacobs. De middenvelder dook helemaal vrij op voor het goal van Justin Bijlow. Hij leek daarvan te schrikken, waarna de Feyenoord-doelman redding bracht.

Na rust overtuigde Feyenoord allerminst. Het spel was bij vlagen slordig, en het publiek oogde wat gespannen. Na een klein uur bracht Slot Giménez en Walemark. Laatstgenoemde was in de 67e minuut dichtbij de bevrijdende 2-0. De Zweedse linkspoot ontving de bal van Szymanski, maar stuitte vervolgens op Marco Tol. Ook Giménez mistte vervolgens een aantal kansen, waardoor de spanning in Rotterdam behoorlijk toenam. De supporters hielden dan ook hun hart vast toen Cambuur vlak voor tijd nog twee keer dichtbij een late gelijkmaker was.

Feyenoord trok de overwinning uiteindelijk uit het vuur. Waar het spel bij vlagen behoorlijk matig was, geldt dat niet voor het resultaat. Door de zege klimmen de Rotterdammers over Ajax heen, dat door het gelijke spel met Vitesse (2-2) nu één punt minder heeft. PSV is nu op basis van doelsaldo de koploper van de Eredivisie