Ten Hag voert druk op 'anonieme' Van de Beek behoorlijk op: 'Anders gaat hij weg'

Ten Hag voert druk op 'anonieme' Van de Beek behoorlijk op: 'Anders gaat hij weg'

11-11-2022 16:03 Laatste update: 16:06
35

Donny van de Beek bevindt zich momenteel in een benauwde situatie bij Manchester United. De middenvelder had de laatste drie wedstrijden telkens een basisplaats, maar maakte geen sterke indruk. Erik ten Hag gaf vrijdag aan nog wel een toekomst te zien voor de Nederlander. 

Ten Hag werd vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Fulham gevraagd of een eventueel vertrek voor Van de Beek op huurbasis een goede optie zou zijn. De voormalig Ajax-speler werd de tweede helft van afgelopen seizoen ook al uitgeleend aan Everton, waar hij mede door blessures geen vaste basisspeler werd. "Een verhuurperiode is nu niet logisch. Of hij vindt zichzelf en bewijst zichzelf hier, of hij gaat weg. Ik zie nog steeds een pad voor hem. Het perspectief is er nog. Maar het wordt niet makkelijk, want de concurrentie is behoorlijk."

Wedden

Meer odds

Van de Beek moest het donderdag na afloop van het gewonnen League Cup-duel met Aston Villa (4-2) behoorlijk ontgelden. De lokale krant Manchester Evening News beoordeelde hem zelfs met een 3. 'Voor de derde wedstrijd op rij kreeg hij een kans als nummer 10, maar weer leverde Van de Beek een anoniem optreden af.' Zondag zal blijken of Ten Hag het vertrouwen houdt in Van de Beek. Het duel met Fulham, dat slechts vier punten minder heeft dan United, begint om 17.30 uur.