Flekken sluit slechte week positief af: grote zege en winterstop in als nummer 2

13-11-2022 20:32 Laatste update: 20:36
30

WK-afvaller Mark Flekken heeft zijn week toch positief af kunnen sluiten. De doelman van SC Freiburg won zondag met 4-1 van Union Berlin, dat de laatste weken behoorlijk is afgezakt op de Bundesliga-ranglijst.

Freiburg begon geweldig aan het duel in het Europa-Park stadion. De Italiaanse aanvaller Vicenzo Grifo had er na zes minuten spelen al twee in liggen. De bezoekers, waar Sheraldo Becker in de basis stond, kregen vervolgens dé kans om er weer een wedstrijd van te maken. Robin Knoche mocht aanleggen voor een strafschop, maar mistte.

In de negentiende kreeg Union een nieuwe klap te verwerken, toen Diogo Leite kon gaan douchen na een directe rode kaart. Even leek het uit te lopen op een monsterscore toen respectievelijk Grifo (hattrick) en Michael Gregoritsch voor de derde en vierde treffer aan Freiburg-zijde zorgden. De tweede helft speelde zich echter af in een beduidend lager tempo.

De bezoekers uit Berlijn maakte de score in de slotfase nog wat draaglijker, toen Sven Michel raak schoot vanaf elf meter. Union, dat drie van zijn laatste vijf duels verloor, is inmiddels afgezakt naar de vijfde plek in de Bundesliga. Een aantal weken terug waren ze nog koploper. Freiburg gaat de winter in als nummer twee van Duitsland.