'Dik verdiend dat Taylor bij de WK-selectie zit, kan mooie dingen doen bij Oranje'

'Dik verdiend dat Taylor bij de WK-selectie zit, kan mooie dingen doen bij Oranje'

14-11-2022 11:17 Laatste update: 11:19
86

Het is terecht dat Justin Bijlow en Kenneth Taylor bij de definitieve Oranje-selectie zitten, stelt Martijn Meerdink. De voormalig speler van onder meer AZ zag het tweetal afgelopen weekend uitblinken bij respectievelijk Feyenoord en Ajax.

Meerdink stelt het Elftal van de Week voor De Telegraaf samen en zet daarin Bijlow, die zondag met Feyenoord met 5-1 van Excelsior won, op doel. "Ik verwacht dat hij tegen Senegal de doelman van Oranje is", zegt hij. "Hij zou mijn optie zijn. Hij is op dit moment de beste keeper en bleef rustig onder zijn uitverkiezing. Hij durft ook voor zijn goal te keepen en weet de juiste momenten daarvoor te kiezen."

Hoewel Ajax zich tegen FC Emmen blameerde (3-3), was Taylor volgens Meerdink een lichtpuntje. "En dat vlak voor het WK. Hij speelt altijd naar de juiste kleur, speelt zich rustig onder de drukte uit, kan goed met én zonder bal versnellen en weet wat hij moet doen op welk gedeelte van het veld", stelt hij lovend over de Ajax-middenvelder.

"Het is dik verdiend dat hij al bij de WK-selectie zit, nadat Schreuder het eerder met hem heeft aangedurfd en hij dat vertrouwen terugbetaalde. Hij geeft nieuwe energie aan een elftal en kan daarmee straks ook mooie dingen bij Oranje doen."