Simons en Frimpong werden 'ontboden': 'Dan mogen ze even met mij praten'

Simons en Frimpong werden 'ontboden': 'Dan mogen ze even met mij praten'

16-11-2022 10:55
74

Louis van Gaal benadrukt dat er niets achter de rugnummers van het Nederlands elftal gezocht moet worden. De bondscoach vertelt dat hij de nummers mede op basis van leeftijd heeft uitgedeeld.

Van Gaal maakt bekend dat hij de rugnummers zelf heeft uitgedeeld. "Dat bespreek ik met de spelers over het algemeen, maar nu niet eerlijk gezegd. Ik heb de spelers gewoon een nummer gegeven dat past bij hun leeftijd", vertelt hij op zijn eerste persconferentie vanuit Qatar.

Op de vraag of dat een grap is, ontkent Van Gaal. "Dat is geen grapje. Ik vertel nooit grapjes bij een persconferentie, ik leg uit hoe ik dat gedaan heb." Dat Remko Pasveer nummer één draagt en Justin Bijlow nummer dertien, betekent dus niet dat de Ajacied een streepje voor heeft. "Dat heeft dus te maken met leeftijd, daarom geef ik dat antwoord."

Debutanten Xavi Simons en Jeremie Frimpong spelen met respectievelijk nummer 25 en 26. Zij hebben inmiddels kennisgemaakt met Van Gaal. "Natuurlijk heb ik ze gesproken. Dat is op de eerste dag. Dan worden ze ontboden en mogen ze even met mij praten. Dan maak ik kennis met ze. En ik laat ze ook beelden zien van bij hun club. Ik laat zien wat ik wel en niet wil zien. Dat was eigenlijk allemaal prima. Het zijn goede jongens, denk ik."

Van Gaal herhaalde ook dat hij niet verwacht dat Memphis Depay in de basis kan beginnen in de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal van maandag. "Je weet het nooit, maar ik denk het niet." Hij zei eerder al dat Vincent Janssen waarschijnlijk start.