'De keepers worden gek van Frans Hoek, Bijlow is niet blij met die man'

'De keepers worden gek van Frans Hoek, Bijlow is niet blij met die man'

17-11-2022 12:18
100

Ronald Waterreus haalt hard uit naar Oranje-keeperstrainer Frans Hoek. De voormalig doelman laakt de keuzes van Hoek en vindt dat de rol van de keeperstrainer overtrokken wordt.

'Hoek is zo'n man die de kunst verstaat te allen tijde te parasiteren op het vakmanschap van Van Gaal', schreef Waterreus eerder deze week in zijn column voor De Limburger. "Zo denk ik er echt over", licht hij zijn uitspraken toe tegenover Voetbal International. "Het is straks echt een verademing dat na het WK het keepersvraagstuk bij Frans Hoek weg is. Hij vindt zijn eigen showtje veel te belangrijk. Als dat circus straks voorbij is, gaat het weer over de keepers in plaats van over de keeperstrainer."

Volgens Waterreus hadden Hoek en Louis van Gaal de beste keepers, waar Jasper Cillessen en Mark Flekken in zijn ogen toe behoren, mee moeten nemen naar het WK. "De keepers worden gek van Frans Hoek", vermoedt Waterreus. "Maar ze zeggen het niet tegen hem omdat ze anders niet meer worden opgeroepen. Je gelooft toch niet dat Bijlow blij is met die man. Een tijdje terug werd hij volledig genegeerd en was hij nog zesde keeper. En Flekken is eigenlijk alleen maar beter gaan keepen en nu valt hij plotseling af. Een goede verklaring is niet gegeven."