Van Gaal licht keuze toe en verklapt invalbeurt: 'Als je het niet verder vertelt'

Van Gaal licht keuze toe en verklapt invalbeurt: 'Als je het niet verder vertelt'

25-11-2022 16:28
12

Memphis Depay komt er na rust in, bevestigt Louis van Gaal. De aanvaller begint tegen Ecuador op de bank, maar gaat zeker weten 45 minuten spelen in het tweede groepsduel.

"Als je het niet verder vertelt, ja", stelt Van Gaal voor aanvang tegen de NOS. "Hij komt erin, we hebben 45 minuten afgesproken." De bondscoach kan nog niet zeggen voor wie Memphis erin komt. "Dat is afhankelijk van de wedstrijd. Ik kijk altijd wie er levert en wie er minder levert. Het is topsport. Ik kijk wie er plaats moet maken."

Een andere verrassing in de opstelling is de basisplaats voor Teun Koopmeiners. De Atalanta Bergamo-middenvelder speelt in plaats van Steven Berghuis. "Berghuis-Koopmeiners was voor het WK al een vraagteken", zegt Van Gaal. "Berghuis heb ik tegen Senegal gezien, nu wil ik Koopmeiners zien." De bondscoach kiest niet alleen voor Koopmeiners voor extra controle en minder balverlies. "Natuurlijk is dat een argument, maar dat heeft niet alleen met Berghuis, maar met het hele Nederlands elftal te maken. Het heeft ook met de tegenstander te maken. Wij denken dat Koopmeiners beter tegen Caicedo kan spelen."