Van Hooijdonk houdt pleidooi: 'Dan kijk je al snel naar Xavi Simons of Noa Lang'

Van Hooijdonk houdt pleidooi: 'Dan kijk je al snel naar Xavi Simons of Noa Lang'

27-11-2022 09:40 Laatste update: 09:51
110

Pierre van Hooijdonk vindt dat er iets moet veranderen bij het Nederlands elftal. Oranje stelde vrijdag teleur in het WK-duel met Ecuador, waardoor de oud-spits pleit voor spelers als Noa Lang en Xavi Simons. Zij zouden de boel moeten opschudden.

"Ik denk dat je wat onbevangenheid moet hebben in het elftal. Op dit moment is dat er niet", zegt Van Hooijdonk bij de NOS. "Dan kijk je eigenlijk al snel naar Xavi Simons, maar ook Noa Lang is een type dat onverstoorbaar is. In dit geval kan dat de zaak weleens goed opschudden."

Wedden

Meer odds

De aanvaller van Club Brugge en de smaakmaker van PSV kwamen tot dusver nog niet in actie op het WK. "Er moet wel iets gebeuren. Je hebt twee wedstrijden gespeeld die allebei heel erg matig waren. Als je zo door blijft gaan dan kom je nog wel voorbij Qatar. Dat komt wel goed, maar daarna is het gedaan", waarschuwt de oud-international, die wijst op het EK van vorig jaar. "Toen ging Oranje vrij gemakkelijk door, maar het was goodbye bij de eerste serieuze tegenstander."

Van Hooijdonk ziet dat de sfeer rond Oranje nu redelijk negatief is. Zo haalde Marco van Basten uit naar Virgil van Dijk. "Je kunt altijd zeggen dat het je niet interesseert, maar je krijgt er altijd iets van mee. Het is niet leuk", aldus de voormalig spits.