Nog steeds vertrouwen in wereldtitel Oranje: 'We hebben een geweldig elftal'

Nog steeds vertrouwen in wereldtitel Oranje: 'We hebben een geweldig elftal'

27-11-2022 10:54 Laatste update: 11:06
81

Het Nederlands elftal stelde vrijdag teleur tijdens de tweede groepswedstrijd op het WK in Qatar. Toch blijft Willy van de Kerkhof optimistisch, ondanks het 1-1 gelijkspel tegen Ecuador.

Volgens het PSV-icoon ging 'alles' mis. "Wij speelden veel te rustig het balletje rond, veel te slap. Marco van Basten zei het wel goed: Virgil van Dijk is een van de beste voetballers van dit Nederlands elftal, maar hij was vrijdag een van de meest matige spelers", zegt hij tegen Omroep Brabant

Wedden

Meer odds

"Ik vond Ecuador verschrikkelijk goed voetballen, op een manier die wij eigenlijk niet gewend zijn", vervolgt Van de Kerkhof. "Heel agressief, heel kort op de bal. Je zag dat Ecuador verdiend op 1-1 kwam door de fouten die het Nederlands elftal opstapelde. Dan zie je dat ook een Frenkie de Jong niet in de wedstrijd komt. Hij bleef te veel achterin. Dan krijg je dit soort voetbal. Dan zijn wij niet onszelf."

Van de Kerkhof wil echter niet te lang stilstaan bij het teleurstellende optreden. "Deze vertoning is voorbij, de volgende wedstrijd komt eraan. Het is wedstrijd voor wedstrijd. We moeten er nog vijf winnen en dan zijn we wereldkampioen." Hij denkt dat het zomaar kan gaan lopen. "Daar vertrouw ik bij Oranje ook wel op. We hebben een geweldig elftal."