Coaches nemen 20 tot 25 beslissingen per dag, dan kan het eens fout gaan

"Coaches nemen 20 tot 25 beslissingen per dag, dan kan het eens fout gaan"

28-11-2022 18:19 Laatste update: 21:29
5

België verkeert dit WK nog niet in grootse vorm en dat is zacht uitgedrukt. Ook spelverdeler Kevin de Bruyne kan het verschil vooralsnog niet maken. Bondscoach Roberto Martínez geeft een update over de laatste stand van zaken.

"Natuurlijk heb ik verkeerde beslissingen genomen of dingen verkeerd ingeschat”, zegt de Spaanse keuzeheer tegen Het Nieuwsblad. "Ik zie dingen in training en in wedstrijden. Coaches nemen 20 tot 25 beslissingen per dag. Dan kan het eens fout gaan."

Sterspeler De Bruyne speelt tot nu toe een kleine rol van betekenis bij de Rode Duivels. Martínez legt uit hoe dat komt. "Hij is een speler die veel verantwoordelijkheid draagt op dit WK. Iedereen weet van de kwaliteiten die Kevin heeft. Hij heeft de status van de beste spelverdeler van de wereld, dus tegenstanders behandelen hem anders. Dat in combinatie met de matige vorm van de ploeg, maakt het moeilijk voor hem om zijn niveau te halen."

"Spanningen zijn normaal", doelt hij op het akkefietje tussen De Bruyne en Toby Alderweireld. "Maar de neuzen staan nog steeds in dezelfde richting", besluit hij.