WK-exit Servië komt hard aan bij Tadic: 'Ik kan moeilijk mijn woorden vinden'

WK-exit Servië komt hard aan bij Tadic: 'Ik kan moeilijk mijn woorden vinden'

02-12-2022 23:50
48

Dusan Tadic baalt gigantisch van de WK-uitschakeling van Servië. De Serviërs gingen vrijdagavond met 2-3 onderuit tegen Zwitserland, waardoor de Ajax-aanvoerder alweer zijn koffers kan pakken. 

Na afloop blikte de aanvaller terug op de voor Servië zeer teleurstellende avond. "Ik kan moeilijk mijn woorden vinden. Dit is een grote teleurstelling. We wilden deze wedstrijd winnen en een ronde doorgaan, maar dat is ons niet gelukt", aldus Tadic in gesprek met het Servische nieuwsmedium Danas

De linkspoot, die in de eerste helft nog belangrijk was met een mooie assist, stelt dat Servië dit WK vooral op defensief vlak tekort kwam. "We kregen veel te makkelijk doelpunten tegen. Acht tegendoelpunten is gewoon teveel om door te komen. Dat is niet alleen de schuld van de verdediging. Wij als middenvelders en aanvallers zijn ook verantwoordelijk. Deze dingen mogen niet gebeuren als we willen slagen."

Servië plaatste zich als zelfstandig land nog nooit voor de knock-outfase. In 2018 en 2010 strandde het ook in de groepsfase. Op het WK van 2006 speelde het land nog mee als Servië en Montenegro.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie