Van Basten verbaasd door 'vreemde praat' Van Gaal: 'Vind ik een vreemde uiting'

Van Basten verbaasd door 'vreemde praat' Van Gaal: 'Vind ik een vreemde uiting'

06-12-2022 17:51 Laatste update: 17:56
20

Marco van Basten is verbaasd door Louis van Gaal. De bondscoach noemde Brazilië 'een counterploegje' na de 4-1 overwinning op Zuid-Korea, maar Van Basten snapt daar weinig van.

Van Gaal vindt dat de Nederlandse media negatief zijn over Oranje, terwijl Brazilië geprezen werd na het duel met Zuid-Korea. Van Gaal ziet echter weinig verschillen tussen zijn speelstijl en die van de Brazilianen. De coach noemde Brazilië dan ook lachend 'een counterploegje'. "Ik denk wel dat dit een beetje vreemde praat is", reageert Van Basten in de Studio van de NOS.

"Als je de wedstrijd hebt gezien... De eerste helft was fantastisch", vervolgt Van Basten.  De tweede helft was inderdaad niet indrukwekkend, maar Brazilië stond met 4-0 voor. Na de 4-1 speelden ze het uit, dus dan doet het er niet meer toe. De eerste helft van Brazilië-Zuid-Korea vond ik de leukste helft van het hele toernooi. Brazilië heeft de bal gehad, gedomineerd, goals gemaakt en kansen gecreëerd. Dat Van Gaal dit een counterploegje noemt, vind ik een vreemde uiting."

De enige reden die Van Basten kan bedenken voor de uitspraak van Van Gaal, is dat Oranje Brazilië mogelijk treft in een eventuele halve finale. "Misschien is hij daar al mee bezig. Anders zou ik niet kunnen begrijpen dat je deze ploeg op deze manier wil benoemen."