Matthäus tipt Oranje-uitblinker bij Dortmund: 'Hij kan Bellingham vervangen'

Matthäus tipt Oranje-uitblinker bij Dortmund: 'Hij kan Bellingham vervangen'

14-12-2022 14:17
74

Lothar Matthäus denkt dat Cody Gakpo een goede aanwinst zou zijn voor Borussia Dortmund. De Duitse voetballegende vindt dat de Bundesliga-topclub met de miljoenen die het eventueel voor Jude Bellingham krijgt moet aankloppen bij PSV.

Matthäus bespreekt in zijn column in BILD de grootste WK-sensaties. Vooral Bellingham maakte veel indruk op de wereldkampioen van 1990. Mocht de negentienjarige Engelse middenvelder verkocht worden door Dortmund, dan rekent hij op een 'transfersom van ruim 150 miljoen euro'.

Toch hoeft Dortmund volgens Matthäus niet bij de pakken neer te zitten als Bellingham daadwerkelijk vertrekt. Hij breekt een lans voor Oranje-uitblinker Cody Gakpo. 'Er is nog een WK-ontdekking waarmee Dortmund misschien zelfs Bellingham zou kunnen vervangen, waarschijnlijk voor minder geld. Ik heb het over de Nederlander Cody Gakpo van PSV.'

Volgens de oud-aanvoerder van Duitsland speelde Gakpo 'in een meer defensief georiënteerd Nederlands elftal', maar maakte hij toch indruk. 'Dat hij doeldreiging heeft is duidelijk: hij maakte drie goals op het WK.'

Gakpo ligt nog tot medio 2026 vast in Eindhoven. Manchester United, Real Madrid, Liverpool en Bayern München zouden hem volgen. PSV verlangt minimaal vijftig miljoen euro voor de 23-jarige aanvaller, meldden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad eerder.